
Leuke recepten Kerst!
- Geplaatst door Linique
- Op 10 december 2019
Serveer jij deze winterse kokosballetjes als bijgerecht of smul jij ze als tussendoortje?
Hoe dan ook, dat wordt genieten!!
Ingrediënten en benodigdheden:
50 gr pitloze dadels
2 tl kokosolie
80 gr ongebrande en ongezouten cashewnoten
2 tl lijnzaad
2 el kokosrasp
½tl gemberpoeder
½ tl kaneel
Blender of staafmixer
01. Wel de pitloze dadels zacht voor een kwartier in heet water. Ondertussen kun je de kokosolie smelten om vervolgens te mengen met de cashewnoten, lijnzaad, 1 el kokosrasp, gemberpoeder en kaneel.
02. Als het kwartiertje voorbij is giet je de dadels af. Bij het afgieten bewaar je 2 el van het water waar de dadels in hebben geweld. Het water voeg je toe aan de rest van de gemengde ingredienten. Pureer het mengsel in de blender of met een staafmixer.
03. Nu kun je de balletjes gaan rollen. Bepaal zelf de grootte van de balletjes. Kies voor 6 grote balletjes of 8 wat kleinere. Heb je alle balletjes gedraaid? Rol ze dan door de overgebleven eetlepel kokosrasp. De balletjes zijn nu klaar om anderhalf uur de koelkast in te gaan. Dat wordt smullen!
Feestelijke chocolade trifle!
Een kerstrecept om een feestelijk menu mee af te sluiten. Dit toetje is werkelijk om je vingers bij af te likken. En laat ie ook nog eens gezond zijn!
Ingrediënten en benodigdheden:
Voor de chocomix:
4 eetrijpe avocado’s
200 ml honing
10 el zoetstof
120 gr eiwitpoeder chocoladesmaak
3 tl vanille aroma
100 gr cacao poeder
Snuf zout
Voor de andere laagjes:
400ml Griekse yoghurt
4 handjes granola
Aantal blokjes pure chocolade 85%
2 el kokosvlokken
Overige:
Blender of staafmixer
4 mooie glaasjes
01. Aan de slag met dit heerlijke toetje. Mix de ingredienten voor de chocomix in een blender of met de staafmizer. Mocht de mix nog niet zoet genoeg zijn, kun je nog wat honing op smaak toevoegen. Mmm…dat smaakt naar meer. Verdeel de chocomix over vier glaasjes.
02. Nu komt de frisse laag. Schep in elk glas bovenop de chocomix een laagje Griekse yoghurt. Pak een handje granola en strooi over de yoghurt. Doe dit pas vlak voordat je het toetje serveert, anders wordt de granola te zacht en zakt het in de andere lagen weg.
03. Versier het toetje met fijngehakte pure chocolade en kokosvlokken. Dat is feestelijk genieten!
Alstublieft, lekker genieten deze feestdagen!
0 Reacties